Voorstelling reeds geweest

THEATERGROEP DE HEGE FONNEN speelt "Gewoon een kwestie van tijd"

ZA 16 MRT '13 om 20.00u

Theatergroep De Hege Fonnen is officieel opgericht op 27 januari 2009. Na het succesvolle 'Gouwe Handjes' van Haye van der Heyden en 'De Goot' van Ton Davids staat deze winter het toneelstuk 'Gewoon een kwestie van tijd' (Just a matter of Time) van Derek Parkes op het programma. De vertaling is van Jan Hulsegge.

 

Willem Boswinkel is ernstig ziek. Hoewel hij er een wat vreemde humor op na houdt, is zijn geestkracht geenszins gebroken door zijn ziekte. Ook probeert hij zijn vrouw Annie te motiveren haar oude hobby's weer op te nemen zodat ze niet te veel zal vereenzamen. Zijn vrouw en zoon Peter, op hun beurt, proberen hem met een luchtige toonzetting zoveel mogelijk op te beuren en te activeren. Met elkaar proberen ze er het beste van te maken. Marion, de vrouw van Peter, voelt zich niet gelukkig in deze situatie. Zij is van mening dat haar man  meer aandacht aan haar en aan zijn kinderen zou moeten besteden en steekt dit niet onder stoelen of banken. Dit leidt in het gezin tot duidelijke spanningen. Dan staat dochter Els plotseling op de stoep. Zij is, na een conflict met Willem, naar Amerika  vertrokken en komt terug om na een mislukt huwelijk vrede met haar vader te sluiten.  

 

Parkes heeft met 'Gewoon een kwestie van tijd' een eigentijds toneelstuk geschreven dat midden in het leven staat en waarin u, als publiek, zeker  situaties uit uw eigen omgeving zal herkennen. 

 

Entree: € 12,50, incl. pauzedrankje