Voorstelling reeds geweest

FRATELLI FIASCO met "De dwerg"

ZO 17 MRT '13 om 15.00u

In de Dwerg van Fratelli Fiasco voert Jeanmarie Bevort een dwerg ten tonele. Aan de hand van deze betoverende figuur neemt hij zijn publiek mee naar een sprookjes-achtige wereld, waar de natuur tot leven komt. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf vier jaar. 

 

Zoals je van een dwerg kunt verwachten spreekt hij de taal waarin alle bewoners van de natuur elkaar oorspronkelijk verstonden. Door zijn indringende verbeeldingskracht weet hij dit over te dragen op de toeschouwers, zonder een woord Nederlands te spreken. 

 

Het verhaal begint als de dwerg thuiskomt in zijn onderaardse holletje en ontdekt dat zijn tamme kraai niet in zijn kooi zit. Wanneer hij in het verlaten nest een gouden ei aantreft, besluit hij dit dan maar zelf uit te broeden. Het ei wordt al groter en groter en dan breekt het open. Een piepklein kuikentje wordt geboren en de dwerg heeft er zijn handen vol aan. Hij gaat helemaal op in zijn taak als opvoeder van het pleegkuikentje. Hij komt oog in oog te staan met een zielige oude draak om het vogeltje te beschermen. Speelt tikkertje met een vlinder die nieuwsgierig naar het kleintje komt kijken. Tenslotte waant hij zich een echte vogel, als hij blijkt te kunnen fluiten zoals alleen aan de mooiste zangvogels is gegeven.

 

Entree: € 7,50 incl. pauzedrankje