Voorstelling reeds geweest

CHRIS HINZE met "Sun wind rain water & corn"

ZA 19 OKT '13 om 20.00u

Multi Media Theater Concert Programma -    

 

JUBILEUM TOERNEE - Chris Hinze 40 jaar in theaters.  

 

Na zijn succesvolle 'Van Tibet tot Tanger' solovoorstelling, nu de nieuwe theaterproduktie: "Sun Wind Rain Water & Corn". Muziek/geïnspireerd op de cultuur (en de muziek) van de Indianen in Mexico en Amerika en op het tijdperk van de Maya en Azteken.

 

De combinatie van fluitist Chris Hinze, het bijzondere stemgeluid van Reut Rivka Sha uit Israel, electronische sound & rythmscapes (Coen Molenaar), die authentieke indiaanse drum & percussiesounds tot leven gaat brengen in combinatie met prachtige soundlayers, en videoprojecties van o.a. Mexico en de Maya/Azteken cultuur maken dit project tot een echt spektakel.

Geïntegreerd in dit geheel de musici van de groep 'Del Silencio' met hun unieke en uitzonderlijke instrumentale bezetting: Oscar Cano:  concert pianist uit Mexico & didgeridoo expert; Frans Moussault:  basklarinet; Ton Akkermans: gongspecialist & klankkunstenaar. Hij bespeelt o.a. de grote plaat gong die een combinatie is van tamtam en gong/klankbuizen, waarvan de langste bijna 2 meter is. Een combinatie van klankschalen, bellen, cymbalen, triangels en fosforbronzen/ijzeren/titanium klankstaven.

Al met al een spektakel voor het oog, voordat er nog maar een noot gespeeld is!!          

 

HET PAROOL (SASKIA TÖRNQVIST): "Bij Del Silencio maakt het fenomeen tijd volledig plaats voor het fenomeen klank."  Ook nu zal het accent uiteraard op de muziek liggen en op de intensiteit van het musiceren van deze zo verschillende, maar uiterst boeiende musici.

De laatste 20 minuten van de voorstelling zal de bekende beeldend kunstenaar Wouter Stips, geïnspireerd door de muziek 'LIVE' gaan schilderen, wat dit multi media spektakel een extra dimensie geeft. Deze indrukwekkende combinatie van de documentaire-achtige video's, die Chris Hinze met Stips, gedurende hun reis door Mexico & Guatamala hebben gemaakt, en deze spectaculaire musici  zullen een breed publiek aanspreken. Niet alleen fans of muziekliefhebbers, maar ook reizigers en liefhebbers van bepaalde landen, culturen en muziekstijlen.

Frederique Spigt. Haar reactie was: "Ik ben nogal een nuchtere Rotterdammer, maar ik raakte meteen ontroerd. Het meest bijzondere was eigenlijk wel dat de tijd leek te verdwijnen. Heel bevrijdend."

 

Video editor:     Hans Meijer

Lichtontwerp:    Toss Levy 

Productie:         Keytone prod.bv

 

Entree: € 17,50 incl. pauzedrankje