Voorstelling reeds geweest

HET LEMSTER MANNENKOOR en HYLKE SPEERSTRA

ZA 27 SEP '14 om 20.00u

MUZIEK / ZANG / VOORDRACHT                                                                                  

 

Het Lemster Mannenkoor, dat in 1965 is opgericht bestaat volgend jaar 50 jaar. 2015 is ons jubileumjaar!  

Het Lemster Mannenkoor staat al vele jaren onder de bezielende leiding van dirigent Harm van der Meer. 

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door organist Jan Kroeske. Het koor telt op dit moment ruim 125 leden.

 

Het koor heeft een druk concertprogramma, waarbij we niet alleen in Friesland, maar ook daar buiten optreden. Regelmatig organiseren wij concertreizen binnen Nederland, maar ook naar Duitsland en in 2012 naar Luxemburg. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol in het koor. Ons lijflied is misschien wel 'De freonskip hâldt ús fêst', de vriendschap houdt ons vast. Onze optredens met de bekende Friese schrijver Hylke Speerstra, die vertelt over Friese emigranten die naar Canada gaan en met hard werken wat bereiken, zijn altijd een succes. Verhalen en koorzang worden daarbij gecombineerd met beelden op de beamer. 

 

Het Lemster Mannenkoor heeft vijf cd's en twee dvd's opgenomen en deze vinden nog steeds gretig aftrek in zowel het binnen- als in het buitenland. Een nieuwe cd is in voorbereiding. Al met al vormen we een actief en enthousiast koor. Via onze website kunt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten:

 

De 'freonskip hâldt ús fêst' is vanavond op De Lemmer ook weer de titel van Hylke Speerstra zijn eerste verhaal. De inhoud hiervan is gericht op De Lemmer en de Lemsters van eertijds.

 

Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje