Voorstelling reeds geweest

MAARTJE & KINE met VREEMD FOLK

ZA 11 OKT '14 om 20.00u

CABARET                                                                                                     

 

Ontwapenend en charmant, muzikaal hoogstaand en origineel, jong en ambitieus, lief en vilein, messcherp en grappig, energiek en indringend, blond en rood, Nederlands en Noors. Dat zijn Maartje & Kine!

 

Maartje de Boer en Kine Handlykken ontmoetten elkaar als achtergrondmuzikanten op een schip. U kunt ze al kennen van de Eindemaands met Martijn Koning op VARA HumorTV waar ze de actuele intermezzo's verzorgen en van hun optreden in het televisieprogramma Top 2000 a gogo.

 

In 'Vreemd Folk' zijn Maartje & Kine terug waar ze begonnen. Als muzikanten op een oud cruiseschip, zingend ten onder. Op een podium vol met instrumenten spelen ze opzwepende klezmer, Ierse folk, Franse chansons, Argentijnse tango en klassieke muziek. Een muzikale cabaretvoorstelling met een aanstekelijk enthousiasme en scherpe teksten over excentriek publiek, merkwaardige componisten en bijzondere types in de actualiteit. Een duo dat u gezien moet hebben! U wilt toch ook de eerste lentedag niet missen?

 

"Hier staan twee dames die nergens bang voor zijn. Niet om harde noten te kraken, niet voor gemene tackles op de enkels. De combinatie Noorwegen-Houten neemt nergens een blad voor de mond en is op een hele fijne manier actueel." (Juryrapport Amsterdams

Kleinkunst Festival)

 

"Kine versmelt met haar viool en Maartje kijkt geconcentreerd wanneer ze helemaal opgaan in het dreigende 'Escualo' (de haai) van Astor Piazzolla. Naast Argentijnse tango spelen ze Bach, Schubert, maar ook Klezmer, Franse chansons en Ierse folk." (**** Cultuurbewust.nl) 

 

Regie: Bob MacLaren

 

Fotograaf: Astrid Verhoef

 

Entree: €15,00 incl. pauzedrankje