Uitverkocht

Voorstelling reeds geweest

LEMSTER FOLK en VRIENDEN

ZA 31 JAN '15 om 20.00u

MUZIEK / ZANG

 

Het tweede optreden van Lemster Folk in De Hege Fonnen zal een ander karakter hebben dan het eerste (november 2012). In dit concert schuiven namelijk een aantal Lemster vrienden-muzikanten aan.

 

Dat zullen in ieder geval zijn:  Jan Scheffer, de bekende gitarist, Marc de Smit op viool, Klaas Lemstra  op piano en het mannendubbelkwartet Sadwaande onder leiding van Klazien Cuiper op accordeon.

 

Het zal een concert worden waarin Lemster Folk een aantal nieuwe nummers zal laten horen en waarbij af en toe de andere muzikanten aanschuiven zodat er ruimte is voor 'muzikale kruisbestuiving.'  Op die manier kunnen er onverwachte combinaties ontstaan die we u nu nog niet verklappen maar waarmee we u zeker willen verrassen.

 

Sadwaande brengt 4 stemmige muziek, variërend van Russische volksliedjes tot evergreens. Deels a capella gezongen en deels met accordeon begeleiding.

 

Het repertoire van Lemster Folk bestaat voornamelijk uit muziek uit de 'folk hoek.' Melancholische ballades en vrolijke liedjes die meerstemmig worden gezongen, wisselen elkaar af. Hier en daar aangevuld met een eigen lied of bewerking.

 

De muzikanten zijn:

Klazien Cuiper: accordeon en zang

Bouke Kuipers: gitaar en zang

Popke Haga:  zang

Klaas Samplonius: mondharmonica en zang

Stoffel Zandstra: gitaar en zang

 

Entree: € 12,50 incl. pauzedrankje