Voorstelling reeds geweest

GERRIT BRETELER MET CLARA RULLMANN EN SÂNMAN & SIKKE

ZA 12 DEC '15 om 20.00u

DUBBELCONCERT

 

Het repertoire van Gerrit Breteler bestaat deels uit liedjes van zijn nieuwe CD 'Katarsis' en natuurlijk uit enkele bekende nummers van de vorige CD 'Lit ús dêrom drinke'.

 

Ook zal het Engelstalige repertoire niet ontbreken.

 

Met de mede door Gerrit Breteler in 1994 opgerichte muziekgroep 'Fling'

treedt hij tot 2002 op als vertolker van vooral Ierse volksmuziek.

In 2004 besluit hij solo verder te gaan en schrijft en componeert Friestalige liedjes.

Zijn cd 'Lit ús dêrom drinke' is een groot succes gebleken.

Het lied dat hij over zijn vader schreef, 'Op een dag', staat al jaren hoog in de Fryske Top 100.

Gerrit Breteler is een veelgevraagd zanger en spreker in theaters, kerken en bij bijzondere gelegenheden. Naast de muziek is Breteler actief als beeldend kunstenaar en als schrijver van toneelstukken zoals 'Katarsis' en 'Kredo' en 'Krimp'.

 

De vocale mannengroep Sânman & Sikke, ontstaan in 1994 en nu dus ruim 20 jaar actief, heeft met zijn samenstelling en repertoirekeuze geleidelijk een unieke plaats in het Friese muziekcircuit weten te verwerven. De groep staat vanaf het begin onder leiding van Siebren Kramer. Sânman & Sikke is weliswaar op lichte muziek georiënteerd, maar schuwt ook klassieke elementen niet en is daarom lastig in een hokje te plaatsen. In de loop van de jaren heeft de groep 5 cd's opgenomen, die in eigen beheer zijn uitgebracht.

 

Naast avondvullende optredens her en der in de provincie en daarbuiten (zo'n 15 per seizoen) worden de mannen regelmatig gevraagd voor andere uitstapjes. Zo heeft de groep bijvoorbeeld aan theatervoorstellingen meegewerkt, achtergrondzang verzorgd bij de film 'De hel van '63' en het bijbehorende nummer 'De hel foarby' van De Kast en meegewerkt aan een nieuwjaarsrevue van Rients Gratama. Ook met zangeres Frederike Kleefstra is een aantal jaren samengewerkt. Het nummer Whisky Widzesang is een van de liedjes die daaruit voortgekomen is. Sânman & Sikke is tevens een graag geziene groep bij de zogeheten Fryske Kriten, die over heel Nederland verspreid zijn. Ook combinatieconcerten met bijvoorbeeld korpsen, bigbands, andere koren, verhalenvertellers of, zoals de profs van Koperguod, komen regelmatig voor. De kerstconcerten van Sânman & Sikke (meestal om het jaar) blijken keer op keer bijzondere publiekstrekkers te zijn.

 

Voor meer informatie en luistervoorbeelden, kijk op www.sanmanensikke.nl.

 

Entree: € 17,50 incl. pauzedrankje

www.sanmanensikke.nl

 

 

Foto: Anja Postma

Gerelateerde items

do 24 feb '22
Op Nij Feriene
za 19 mrt '22
Lemster Muziekfeest
za 9 apr '22
Jubileumconcert Excelsior
za 27 nov '21
Concert Crescendo