Afgelast

Voorstelling reeds geweest

FRYSK PROJECTORKEST MET WISECRACKKERS EN MELOMANIA

ZA 27 FEB '16 om 20.00u

FRYSK PROJECTORKEST met WISECRACKERS en MELOMANIA   DEZE VOORSTELLING IS HELAAS AFGELAST!

 

Het oeuvre van de Hollywood regisseur Robert Wise – in 2014 honderd  jaar geleden geboren - staat in deze audiovisuele voorstelling centraal. De muziek, uitgevoerd door het 20-koppige Fries Project Orkest, en beelden van onder andere 'West Side Story', 'Sound of Music' en 'Star Trek' worden door arrangeur/dirigent Frans Vermeerssen en de videokunstenaars van Buro Lamp en Kap als uitgangspunt genomen. Filmkenner en journalist Asing Walthaus heeft bijgedragen aan het ontwerp van de verhaallijn. Het orkest bestaat uit conservatorium studenten uit Groningen en Utrecht, professionals uit Friesland en gevorderde amateurmuzikanten. Ritmesectie, zangeressen, houtblazers, koperblazers en strijkers maken deel uit van de bezetting. De voorstelling is in première gegaan op het Noordelijk Film Festival en kreeg het rapportcijfer 8.9 van het publiek.

 

Een compilatie van muziek en beelden uit de volgende films staat centraal: - The Day the Earth Stood Still - Star Trek  - A Boy Like That - Sound of Music - Run Silent Run Deep - The Haunting - West Side Story

 

De VJ's van Buro Lamp en Kap uit Leeuwarden projecteren een compilatie van de filmbeelden op groot gaasdoek voor het orkest. 

Melomania

 

Melomania is een klein 5-stemmig a capella koor uit Lippenhuizen en bestaat uit  mannen en vrouwen. Of het nu pop, wereldmuziek of evergreen is; of het nu in het Frans, Italiaans, Zweeds of Engels is;  het koor zingt nummers die je raken en meenemen. Intentie, passie en harmonie zijn de kernwoorden voor de 13 betrokken leden. Sfeer en beleving kenmerkt de optredens. Onder de deskundige en bezielende leiding van dirigente Janna Postma is het koor gegroeid en worden telkens nieuwe uitdagende arrangementen aan het repertoire toegevoegd.

 

Entree: € 15,00 in.pauzedrankje

 

www.friesprojectorkest.nl www.fransvermeerssen.com www.burolampenkap.nl

www.koor-melomania.nl