Uitverkocht

Voorstelling reeds geweest

Stichting Cultuurbevordering Lemsterland presenteert:

The Kilkennys

Ierse folkband

Entree € 25,00 (incl. pauzedrankje)

FRI 8 NOV '19 om 20.00u

Muziek

Fantastisch om deze band hier in Lemmer te hebben. Ze toeren slechts enkele weken per jaar door Nederland. De formule achter het succes is de unieke chemie tussen de bandleden. Afgelopen jaar brachten ze hun nieuwe album "Blowin' in the wind" uit.

 

The Kilkennyss hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers 'The Spanish lady', 'Tell me ma' en 'Whiskey' in the jar'.

 

Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee. Na eerst heel Ierland veroverd te hebben,vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesterenen hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek.

 

 

Website The Kilkennys