Voorstelling reeds geweest

HANS VISSER en IRINA FLIPOVA met HOLLANDS GLORIE

ZA 17 FEB '18 om 20.00u

 


Hollands Glorie

Een schilderachtige voorstelling over de Hollandse en Vlaamse Meesters

 

Hollands Glorie is een indrukwekkende multimedia voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters. Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen en gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen.  Een reis in ruimte en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met beelden en muziek zoals alleen Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova dat kunnen. Een avond met grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek.

 

De jonge Hélène heeft Rubens tien jaar lang op een zeer zinnelijke manier vastgelegd op canvas. Hoogtepunt in deze portretten is zonder twijfel “Het pelsken', een gewaagd erotisch doek dat in de dagen van Rubens als zeer pornografisch moet zijn overgekomen

 

En… zeven jaar na de dood van Saskia moest Rembrandt verschijnen voor de commissarissen van Huwelijkse Zaken op beschuldiging van het verbreken van de huwelijksbelofte. Een vrouw, genaamd Geertje Dirckx, had gezegd dat Rembrandt haar had verteld dat hij met haar wilde trouwen.

 

 

Entree: € 18,50 incl. pauzedrankje

 

www.hansvisserproductions.nl