Voorstelling reeds geweest

Sânman en Sikke presenteert:

Sânman en Sikke / Grytz en Grize

een gezamenlijk optreden van Sânman en Sikke en Grytz en Grize

Entree € 18,00 (incl. pauzedrankje)

ZA 9 MRT '24 om 20.00u

Muziek

De vocale mannengroep Sânman & Sikke, ontstaan in 1994 in Workum en nu dus ruim 20 jaar actief, heeft met zijn samenstelling en repertoirekeuze geleidelijk een unieke plaats in het Friese muziekleven weten te verwerven. De groep staat vanaf het begin onder leiding van Siebren Kramer. Sânman & Sikke is weliswaar op lichte muziek georiënteerd, maar schuwt ook klassieke elementen niet en is daarom lastig in een hokje te plaatsen. In de loop van de jaren heeft de groep 5 cd's opgenomen, die in eigen beheer zijn uitgebracht.

 

Het repertoire mag gerust breed genoemd worden; de diversiteit aan stijlen, van barbershop tot Beatles en van gospel tot Westcoast, zorgt ervoor dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. Ook de eigen Friestalige nummers en de informele en prikkelende presentatie dragen in belangrijke mate bij aan de identiteit en uitstraling van de groep. Uit de vele reacties tijdens optredens in de provincie (maar ook daarbuiten) in dorpshuizen, kerkjes en theaters, is wel gebleken dat de sound van Sânman & Sikke bij een breed publiek in de smaak valt.

 

 

Grytz & Grize, ofwel Grytsje Melchers en Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke hel) zijn al sinds 2010 actief in de muziek. Ze maakten een album met eigen, Friestalig werk en werkten mee aan 'Boudewijn de Groot yn't Frysk'. Op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers, van de jaren zestig tot nu. Dit in de meest uiteenlopende samenstellingen: met drummer, met violist of met volledige band!

Tijdens het dubbelconcert met Sânman & Sikke zullen ze een combinatie van de Engelse- en Friese liedjes ten gehore brengen