Afgelast

Voorstelling reeds geweest

Di Gojim presenteert:

Di Gojim met programma Chanoeka

DI GOJIM BRENGT LICHT IN DONKERE DAGEN MET SFEERVOLLE VOORSTELLING

Entree € 17,50 (incl. pauzedrankje)

ZA 18 DEC '21 om 20.00u

Muziek

In december verheugen we ons op de sfeervolle dagen rond kerst.

 

In dezelfde periode viert men het Joodse lichtjesfeest Chanoeka. De muzikanten en zangeres van klezmerorkest Di Gojim vertellen, spelen en zingen over deze Joodse traditie. Zij brengen dit eeuwenoude verhaal boeiend en virtuoos aan de hand van vele liedjes en anekdotes.

 

Chanoeka is het Joodse lichtjesfeest; een eeuwenoud feest waarin lekker eten en cadeautjes voor de kinderen centraal staan.

Klezmerorkest Di Gojim vertelt het verhaal van Chanoeka door de eeuwen heen. Het begint bij de verwoesting van de heilige tempel. Na de overwinning op de Syrische bezetter werd de tempel herbouwd en om dit te vieren wilde men een olielamp ontsteken. Door een wonder brandde de lamp acht dagen lang op een restje olijfolie. Nog steeds wordt dit wonder herdacht tijdens Chanoeka, het feest van het licht.      Di Gojim vervolgt haar voorstelling met een levendige beschrijving van deze traditie, als een rode draad door de bewogen geschiedenis van het Joodse volk. Verhalen uit het Midden-Oosten, het oude Europa en natuurlijk Amerika.

 

'Chanoeka' staat voor prachtige muziek, droevige verhalen en grappige anekdotes.

 

 Jaap Mulder is de artistiek leider van klezmerband Di Gojim

Gerelateerde items

vr 25 feb '22
"Hertstocht" van OP NIJ FERIENE
za 9 apr '22
Jubileumconcert Excelsior
za 26 mrt '22
Lemster Muziekfeest
za 19 feb '22
"Wat soesto" met Freark Smink en Klaasje Postma