Voorstelling reeds geweest

AVRO'S ANDERMANS VEREN LIVE! met VOOR DE PRIJZEN EN DE ROEM

ZA 13 OKT '12 om 20.00u

Andermans veren Live! blaast klassiekers van toen en hits van nu op.

Voor de Prijzen en de Roem is  de tweede theatervoorstelling van Andermans Veren Live, boordevol Nederlandstalige theaterliedjes van Drs. P., Ivo de Wijs, Ramses Shaffy, Theo Nijland, Robert Long en nog veel meer schrijvers en zangers die de theatercultuur rijk is.

 

U zult oude liedjes herbeleven en u wordt verrast met liedjes waarvan u het bestaan niet wist. 

 

In Voor de Prijzen en de Roem, samengesteld met Kick van der Veer, behandelt het 5 koppige theatergezelschap de existentiële vraagstukken zoals ze zich vandaag de dag aan de lopende band aandienen. Een voorstelling die nieuw licht schijnt op de veranderingen van dit moment, met oude en recente liedjes uit het bestaande Nederlandse theaterrepertoire. Vol humor en integriteit schoppen ze de vastgeroeste denkwijzen van ons verwarde landje overhoop.

 

Na het populaire radioprogramma van de AVRO Andermans Veren en de gelijknamige televisieversie was in 2010 het theater aan de beurt. Van 2010 tot en met 2012 toerde Andermans Veren Live! met Kijk Omhoog! door het land en werd het met gejubel ontvangen, mensen stonden op de stoelen. Ook dit tweede programma, Voor de Prijzen de Roem, is weer een samenwerking tussen presentator en wandelende theaterencyclopedie Kick van der Veer en het vijf-koppige theaterensemble Andermans Veren Live!

 

De pers over het vorige programma Kijk Omhoog!

'een modern, interactief en verrassend muziekprogramma' (CJP)

'Geweldig om weer eens ensemblecabaret te zien. Een zeldzaamheid in deze tijd.  Mooie keuze uit het enorme aanbod, goede arrangementen en mooi gezongen. Liefhebbers van kleinkunst: ga die voorstelling zien' (Zwartekat.nl)

'Het publiek geniet zichtbaar door mee te deinen en te klappen met de muziek, vooral bij bekende liederen als Sammy ('Kijk omhoog') van Ramses Shaffy' (Cultuurbewust.nl)

 

Spel en zang: Andermans Veren Live! bestaat uit: Jelle Amersfoort, Johan Hoogeboom, Bas Marée, Anouk Dorfmann en Jurrit de Bode.

Samenstelling: Kick van der Veer

Productie: Van Engelenburg Theaterproducties 

Publiciteit: In samenwerking met de AVRO

 

Entree: € 17,50 incl. pauzedrankje