Voorstelling reeds geweest

VINCENT BIJLO - DE CULTUUROPTIMIST

ZA 24 NOV '12 om 20.00u

Vroeger was alles anders, alles beter…

 

De cultuuroptimist, Prozac voor het oor, lichttherapie voor het oog, weldadige massage voor de hersens.

 

Er is iets merkwaardigs met de mensheid aan de hand. Nederland verkinder-dagverblijfiseert, maar tegelijkertijd ververzorgingshuist het ook. Je ziet mensen tot ver na hun dertigste op fopspenen zuigen, en tegelijkertijd zie je ze op hun veertigste al oud, chagrijnig en zuur worden. En maar zeuren, al die vroegbejaarden, dat het vroeger allemaal beter was. Dat er toen nog niemand comazoop of partydrugte, strandrelde of dierenbeulde. Maar wij weten wel beter. Bij de oude Grieken was comazuipen al een volkssport, het is Socrates' dood geworden.

 

Laat ze maar lullen, de vroegbejaarden, de zwaarlijvigen, de gezapigen, met hun wereldbeeld dat net zo plat is geworden als hun televisies. Ze denken dat het einde van de mensheid nabij is. Weg met de doom, weg met het navelstaren en de onheilsprofeten, het is tijd voor cultuuroptimisme!

 

Hoop is namelijk het enige wat we hebben. Zonder hoop geen leven, en zonder leven geen dood. Waar hoop is is vuur, en dat moeten we, in deze nare kille no nonsensetijden, brandende houden. Want zonder vuur geen warmte, zonder warmte geen liefde en zonder liefde geen mens.

 

U merkt het, Bijlo zoekt het hogerop in De Cultuuroptimist, maar dat kunt u aan, u bent namelijk veel slimmer dan u denkt.

 

Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje